Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN PİDESİ



Ramazan Pidesi


SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.


Hayırlı Ramazanlar
Avusturyada Türkiyedeki kadar güzel dolu dolu bir Ramazan geciremezsekte elimizden geldiğince onbir ayın sultanını en güzel şekilde yaşamaya devam ediyoruz. Sahurda davulcuların sesi olmasada, iftar saatinde top atilmasada, Avrupada pek çok müslüman sessiz sedasız oruçlarını tutmaktadır.
Türkiyedeki ramazan pidelerine hasret kaldık bende bu lezzeti evde denedim ve güzel sonuç aldım hergün Ramazan pideleri bizim evde pişmeye devam edecek

2 adet Pide için

500 gr.süt yada su
2 paket kuru maya (14gr )
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin + 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için
1 yumurta
Susam, çörekotu

Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz , tuzunu atıp ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamuru mutfak tezgahına alıp tekrar güzelce yoğurup hamur kabına koyup ağzını kapatıyoruz.
Kalın bir bezle kabımızı sarıp sıcak tutuyoruz.
Hamurumuz 1-1 buçuk saat dinlendiriyoruz.
Tel tel olan hamurumuzdan iki büyük yumak yapıyoruz.
Margarinle sıvıyağı karıştırıyoruz.
Yumaklardan birini mutfak tezgahına alıp elimizi yağa batırıp hamurumuzu ortasından dışarı doğru küçük vuruşlarla açıyoruz. Kenar kısımlarının kabarık olması için parmağımızla içe  bastırıp  şekillendiriyoruz.
Pidemizi fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine yerlestiriyoruz. Tepsinin içindede küçük dokunuşlarla Pidemizi düzeltip şekillendiriyoruz.
Pidelerimizi tepside yarım saat daha mayalandırıyoruz.
Yumurtasını sürüp susam /çörekotu serpip 190'C önceden ısıttıgımız fırında pisiriyoruz.
Afiyet olsun











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f