Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KOKOŞ PASTA



KOKOŞ PASTA


  SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.


Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )

2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı  (150gr )un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr )nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

Kreması için
2 paket kremşanti
1 buçuk su bardağı soğuk süt


Sosu için
10 adet çilek
2 yemek kaşığı yaban mersini
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
5-6 adet Kayısı

-Yumurtanın sarısını şeker ve ılık su birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.

-Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup yumurtanin sarisina eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.

-Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz diger harca katıp spatula ile karıştırıyoruz.

-20 'lik kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.

-Kremsantiyi soguk sütle koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz.Krema torbasına dolduruyoruz.

-Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sıkıp üzerine dilimlenmiş kayısı diziyoruz.
-Çilekleri dogruyoruz içerisine yaban mersini,  şeker, su ve nişastayı katıp biraz kıvam alana kadar orta ateşte pisiriyoruz. Çilekli sosumuz ılıdıktan sonra kaşık kaşık  pastanın üzerini döküyoruz .Kalanını servis tabağının kenarlarına boşaltıp buzdolabında bir saat dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f