Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KİRAZ ŞURUBU



KİRAZ ŞURUBU


  SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.



500 gr kiraz
1 bucuk su bardağı tepeli şeker
4 su bardağı su

•Kirazların çekirdeklerini çıkartıyoruz. Ben küçük bir çekirdek çıkarma aleti kullandım çok pratik oldu. Bıçakla dilimleyerekte çıkartabilirsiniz.

•Tencereye çekirdeklerini çıkardığımız kirazları koyup üzerine şekeri boşaltıp suyunu ilave ekleyip orta ateşte kaynatmaya başlıyoruz.

•Önce suyu tam olarak renk almıyor kirazlar biraz rengi bozlaşıp yumuşayana kadar pisiriyoruz.

•Yumuşayan kiraz tanelerini el blenderi ile püre olana kadar eziyoruz soğumaya bırakıyoruz

• Soğuduktan sonra şurubu tülbentten süzüp şurubumuzu hazırlıyoruz.
İsterseniz hiç süzmedende şurubu tüketebilirsiniz biraz rengi bulanık olur.

• Şeker oranı biraz yüksek şurubu servis etmeden önce isterseniz biraz buz yada soğuk su ilave edip şeker oranını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

• Eğer kış için saklayacaksanız sıcak sıcak kavanozlara doldurup yeni kapaklarla kapatıp ters çeviriyoruz. Soguduktan sonra serin bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f