Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KİRAZ REÇELİ



KİRAZ REÇELİ


  SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.


Bu haftasonu kiraz bahçelerinde geçirdik farkında olmadan 10kg.kiraz toplamışız. Almanyada pekçok kiraz bahçeleri var giriş parası ödeyip dilediğiniz kadar kiraz toplayıp çıkarken de topladıklarınızın parasını ödeyip alıyorsunuz. Çocuklarla eğlenceli bir gün oldu.

Bu tarifimiz Avrupada yaşayanlar için Gelier Zucker le hazırladım

500 gr kiraz
250gr ( 2 plus 1 ) Gelier Zucker (Reçel şekeri )

Kirazların çekirdeklerini çıkartıyoruz. Ben küçük bir çekirdek çıkarma aleti kullandım çok pratik oldu. Bıçakla dilimleyerekte çıkartabilirsiniz.
Tencereye çekirdeklerini çıkardığımız kirazları koyup üzerine şekeri boşaltıp karıştırıyoruz.
Kirazlar sert olduğu için bir gece şekerde beklettim.
Suyu çıkan kirazları orta ateşte  (indiksiyon ocakta 5 'de) pisiriyoruz.
Önce suyu tam olarak renk alıyor Kirazlar biraz rengi bozlaşıp yumuşayana kadar pisiriyoruz. Tencereye sığmayan Kirazlar reçel  kıvamı aldığında renkleri koyulaşıp küçülecektir. Bu kıvamı yakalayınca ocaktan alıyoruz.
Eğer kış için saklayacaksanız sıcak sıcak kavanozlara doldurup yeni kapaklarla kapatıp ters çeviriyoruz. Soguduktan sonra serin bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f