Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KiRAZ KOMPOSTOSU






Kiraz Kompostosu

 

Malzemeleri (3-4 porsiyon)
500 gr.kiraz
1su bardağından iki parmak eksik (100gr) şeker isterseniz daha sekerlide yapabilirsiniz....
3 su bardağı su
1adet kabuk tarçın
3-4 adet karanfil
kirazları yıkayıp saplarını temizleyip bir tencereye alıyoruz.Şekeri tarçın ve karanfilleride koyup suyunu ilave ediyoruz.
Ocakta kaynatıyoruz kirazların sertliği gidene kadar(önce sisiyorlar sonra yumuşamaya başlayıp renk veriyorlar)
Kirazlar yumuşadıktan sonra tarçın ve karanfilleri içinden alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Servis yaparken buz eklerseniz harika oluyor
Ben bu ölçünün 4 katını yaptım. 

Cam kavanozlarınızı sıcak suyla çalkalayın kaynar kaynar kavanoza kompostoyu doldurup yeni kapakla ağzını sıkıca  kapayıp ters çeviriyoruz. Soguduktan sonra serin bir yerde saklıyoruz  .
Kompostolarımızı uzun süre bozulmadan saklamak için her yapmada yeni kapak kullanın.
 Afiyet olsun
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f