Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KARALAHANA



Karadeniz'in Meşhur
Kara Lahanasını buzluga koymak için hazırladım



İki taraftan da Karadenizli olunca lahana da elbetteki yaz kış mutfağımızdan eksik olmuyor. Kayinvalidem yetiştirdiği Lahanaları bu senede buzluğa koymaya başladık Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip eder inşallah

Dilediğiniz kadar karalahanayı nemli bir bezle tek tek siliyoruz.
Yapraklar da genelde yeşil renkte böcekler ve yumurtaları olabiliyor bunlar yıkamayla çıkmıyor bu yüzden tek tek , bezimizi arada bir yıkayarak siliyoruz.
Desteler halinde geniş bir leğene koyup su ısıtıcısında yada büyük tencerede su kaynatıp yaprakların üzerine boşaltıp ağır bir cisim koyuyoruz.
Yapraklar haşlandıktan sonra süzgeçte suyunu çektirip buzluk posetlerine porsiyonluk olarak doldurup üzerine tarih yazıp buzluga koyuyoruz.Afiyet olsun


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f