Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KADAYIF SARMA


KADAYIF SARMA


Yurtdışında satılan paketlenmiş Kadayıflara şekil vermek çok zor. Bu sebepten tatlılar büyük büyük oldu :)
Yurtdışında yaşayanlar küçük bir püf noktası;  demlikle su kaynatıp üzerine bir süzgeç koyun, sonra bu süzgeçe kadayıfı koyup elinizle havalandırarak yumusatabilirsiniz.


250 gr  Taze Kadayıf
1 su bardağı Fındık
4 yumurta
 

Serbeti icin
1 buçuk su bardağı seker
1 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
 

Öncelikle Şerbetimizi hazırlıyoruz;  şekeri ve suyu koyup kaynatıyoruz kaynadıktan sonra limonunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp şerbeti ocaktan alıyoruz.
Kadayıfları uzun şeritler halinde alıp içerisine biraz ceviz yada fındık koyup elimizle sağını solunu toplayarak sarıyoruz.
Sarma işlemi bittikten sonra yumurtaları önce 2 tanesini kırıp Kadayıf dolmalarını  yumurtaya bulayıp biraz elimizde sıkıp kızgın yağ tenceresine bırakıyoruz.

Kızaran sarmaları  önce kağıt peçeteye koyup soğumadan ılımış olan şerbetin içine bırakıp alt üst edip servis tabağına alıyoruz. 

Ben kalan şerbeti Kadayıfların üzerine boşalttım biraz daha yumuşak oldu.
Hindistan cevizi ekeleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun 

http://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f