Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI PORSİYONLUK BÖREK



Porsiyonluk Haşhaşlı Börek

Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvıyağ ...
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un


İç Harcı
1 kase dövülmüs sarı haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamıs tereyağı

 Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı

Üzerine Sürmek için
2 yumurta
Sarı haşhaş

Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz. Ilık suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
 Haşhaşla sıvıyağı ve tereyağını  karıştırıyoruz.  
 Dinlenen yumakları oklava ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine bir iki yemek kaşığı haşhaş sürüyoruz yufkayı rulo yapıyoruz.
Elimizle ileri geri sürterek ruloyu biraz inceltip bir uçtan başlayarak sarıp böreğimizi tamamlıyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz Yumurtasını sürüp haşhaşını  serpiştirip
önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f