Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PATLICANLI VE REYHAN SOSLU MAKARNA




Makarna deyince bende İtalyanlar kadar hassasım İtalyan Restaurantında çalıştığım dönem de günlük makarna kesiminden çeşit çeşit soslara bütün lezzetleri tatdım o günden sonra makarnanın çok özel olduğunu anladım.
Makarna deyip geçmeyin çünki Makarnayı özel kılan beraberindeki sosudur.Sizde benim gibi Makarnayı sossuz asla yiyemem diyorsanız bu tarife bir göz atın derim

1 paket kelebek makarna

Sosu için
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet patlıcan
3-4 diş sarımsak
5-6 dal taze reyhan
3-4 adet domates
Tuz, karabiber, acı pul biber  (acı tercihinize göre ilave edin)

Tavamıza sıvıyağı koyup kızdırıyoruz patlıcanı şeritler halinde soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğrayıp kızgın tavanın içerisine atıp alt üst yaparak kızartıyoruz.
İnce doğranmış sarımsaklarıda tavaya ekleyip hafif öldürüp tavadaki yağı bir kaseye alıyoruz çok yağlı olmasın.
Doğradığımız domatesleri ve reyhanları ekleyip tavanın kapağını kapatıp 5 dakika pişiriyoruz.
Tencerede suyu kaynatıp tuz ve patlıcanları kızarttığımız yağı tencereye ilave ediyoruz.Kaynayan suya makarnayı döküp pişiriyoruz. Pişmeye yakın makarnanın suyundan 2 sos kepçesi kadar alıp sosumuza ekekleyip 2-3 dakika kaynatıp sosumuzu hazırlıyoruz.
Makarnamızı süzüp servis tabağına porsiyonluk olarak koyup üzerine 2 kepçe sostan gezdirip kırmızı biber  ve yeşil reyhanla süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f