Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PATATESLi MANTI


PATATESLi MANTI


1 kg un
2 yumurta
2 bardağa yakın ılık su
tuz

iç harcı
1 kg,haslanmis patates
bir tutam maydanoz
kimyon,karabiber ,tuz

Haşlamak için
1 tencere dolusu sıcak su
tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

Salçalı sosu için
100gr. tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı kadar haşlanan mantının suyu
1 yemek kaşığı nane

Yoğurtlu Sosu için
 500 gr.yogurt
2-3 diş sarımsak
tuz

unun ortasını açıp tuzunu ve yumurtayı kırıp azar azar ılık su ekleyip yoguruyoruz. Pogaca hamurlarına göre biraz daha katı bir hamur elde edinceye kadar yogurun sonra yumaklara ayırın her yumağı oklava yardımı ile açıp oklavanizin kalınlığında alt tan baslayip üst tarafa kadar kesin sonra yan tarafından başlayarak küçük kareler elde edecek şekilde kesiyoruz.
Maydanozu ince ince kıyıp, tuz karabiber ,kimyonla birlikte haslanmis patatese katıp karıştırıyoruz.
Küçük kare hamurların ortalarına çok az harctan koyup iki uçlarından tutup ortada birlestirip biraz bastırın.Butun hamura aynı işlemi yapıyoruz.
Sarmısakları dövüp yoğurda ekliyoruz bir tutamda damak tadınıza göre tuz atıp çırpıyoruz.
Yağ tavasında yağı salcayı ve naneyi karıştırıp koyulugunu bozmayacak sekilde haşladığımız mantının suyundan ilave edip sosumuzu hazırlıyoruz.
Tencerede suyu kaynatıp tuz ve yagını ekliyoruz
Kaynayan suya mantılarımızı koyup haşlamaya bırakıyoruz.
Mantılar pistiginde hamurlar suyun yüzeyine çıkacaktır suyunu süzdürüp servis tabağına alıyoruz.
Servis tabagındaki mantıya sarımsaklı yoğurdu döküp üzerinede salçalı sos ilave edip servis ediyoruz afiyet olsun. 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çocukluğuma giittim rahmetli babaannem çok sık yapardı...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f