Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

GÜL REÇELİ


GÜL REÇELİ

Türkiyedeki gül reçelinin tadı bambaşkadır. Avusturyada henüz reçel yapılacak güllere rastlamadım. Dün İsviçre 'de aile ziyaretindeydik ve ilk defa bahçede kokusu Türkiyemdeki güllerle aynı olan güllere rastladım. Semra Teyzeme çok teşekkürler sen bunlardan güzel reçel yaparsın deyip gülleri topladı akşam geç saatte hemen reçeli hazırladım. Birebir aynı olmasada kokusu  ve tadının Türkiyedeki gül recellerine yakın oldu.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki gül reçeli her gülden yapılmıyor. Kokulu  ve Kosmetikte kullanılan güllerden yapılıyor.
Güllerim İsvicreden tarife gelince o da Almanyadaki sevgili ablam Sieda NrCn dan lifestylesieda.blogspot.com her ikisinide teşekkürler. Uluslararası bir tarif oldu ;)

1 kg. Şeker
4 şu bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu

Güllerin yapraklarını temizliyoruz karınca olabiliyor.
Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz. Bal kıvamında koyu bir şerbet yapıyoruz.
Gül yapraklarını şerbete ekleyip kaynatıyoruz. İlk önce renk vermiyor benim kullandığım güller kırmızı olduğu için şerbet ilk önce yeşil oldu.
Limon tuzunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıyoruz.
Limon tuzunu ekleyince güller rengini veriyor.
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz serin bir yerde saklıyoruz. Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan Takipedebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f