Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİKOLATALI ve MUZLU YAŞ PASTA



Çikolatalı ve Muzlu Yaş  Pasta


26'lık kelepçeli kalıp içindir
(10-12 kişilik )

4 yumurta  (oda sıcaklığında )
1 buçuk su bardağı  (200 gr. )un
1 buçuk yemek kaşığı  (30gr ) nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik  (160gr )şeker
2 yemek kaşığı ıspanak püresi + yarım çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

 Kreması için

1 litre süt
1 buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
80gr çikolata
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı Kakao

Süslemek için
1 paket kremşanti + 1 su bardağı soğuk süt
1 paket Kalpli çikolata
3-4 adet muz

●Öncelikle kremamızı pişirelimki Pandispanya pişene kadar soğusun
Süt, un şeker,nişasta ve kakaoyu tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz kaynayınca çikolatasını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak kremamızı soğutuyoruz.
●Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp krema kıvamına getiriyoruz. Krema torbasına doldurup buzdolabında bekletiyoruz.
●Pandispanyaya başlamadan en az bir saat önce bütün malzemeleri hazırlayıp oda sıcaklığına ulaşmasını sağlıyoruz.
●Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ile birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.Krema kıvamı aldığında ıspanak püresi ekleyip çırpıyoruz.
●Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup  harca eleyerek ekleyip spatulayla yada mikserin en düsük ayarında karıştırarak yediriyoruz.
●Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Çırpma kabından akmayacak şekilde köpük yapıyoruz.
●iki harcı birlestirip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
●Kelepçeli kalıbımızın  sadece tabanını tereyağla yağlayıp unluyoruz.
● Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
●Soguduktan sonra pandispanyayi kalıptan çıkarıyoruz.
Pandispanyayı 3 eşit parçaya kesiyoruz.
●İlk katına kremadan bolca sürüp üzerine dilimledigimiz muzları dizip diğer katı üzerine kapatıyoruz tekrar krema sürüp dilimlenmiş muzları dizip üçüncü katı kapatıyoruz.
●Kalan krema ile bütün pastamızı kaplıyoruz.Buzdolabında bir saat kadar dinlendiriyoruz.
●Kremşanti ile pastamızın üzerini süslüyoruz minik kalplerle de pastamızı tamamlıyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
Not: Ispanak püresini taze olarak yapmak istemiyenler için ,  dondurulmuş ıspanak püresi de kullanabilirler.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f