Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİKOLATALI BATON PASTA


Çikolatalı Baton Pasta

Birkaç gündür canım çok sıkkın.  Büyük bir emek vererek yaptığım pastaları, börekleri poğaçaları izin almadan ve etiketlerini de kaldırarak başka sayfalarda yer aldığını gördüm mesaj yazdığım halde geri dönüş yapmadılar. Emek hırsızlığı  yapan bu sayfa sahiplerini şikayet ediyorum.

SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.
Bundan sonra etiketlerimi hoş olmasada dahada büyüttüm.


Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )
2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı  (150gr ) un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr ) nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı ıspanak püresi
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
Kreması için

500 gr. süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (90gr ) un
1 çay bardağı tepeli  (80gr ) şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (20gr ) nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2  paket vanilya

Süslemek için
2 adet kivi
1 adet muz
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
1 paket krem santi 1 su bardagi soguk süt

-Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşıkla karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. 

-İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.

-Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ve ıspanak püresi ile birlikte  yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.

-Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
İki harcı birleştiriyoruz.

-Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
baton kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.

-Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.

-Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp meyve diziyoruz bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz.

-Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz .

-Kremşanti ile sütü çırpıp krema torbasına dolduruyoruz  pastamızın  üzerini süslüyoruz dondurulmuş meyveleride pastamızın  üzerine koyup  tamamlıyoruz.

-Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz

-Afiyet olsun.











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f