Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇiÇEK BÖREK



Çiçek Börek


 SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.

Kalabalık kahvaltılar ve özel günlerde sunumuyla göz dolduran ve lezzeti tartışılmaz bu güzel böreği yapmaktan zevk alıyorum. Hem pratik hemde görsel isterseniz patatesli veya ıspanaklı  da yapabilirsiniz.

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
1 kase Beyaz peynir
1 kase maydanoz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağ

 Üzerine
1 yumurta sarısı

Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan dört büyük yumak döküyoruz.

Peyniri bir kapta ezip üzerine maydanozları doğrayıp karıştırıyoruz.
 
Her yumağı tepsimizin büyüklü kadar açıyoruz.
 
İlk yumağı tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz,  yufkayı yağlı fırın kağıdına serip üzerine peynirli harçın yarısını seriyoruz.
İkinci yumağı açıp birincinin üzerine kapatıyoruz  ve tereyağ sürüyoruz.
Üçüncü yumağı açıp yağladığımız yufkanın üzerine kapatıyoruz. Üzerine kalan peyniri seriyoruz.
Sonuncu yumağı da açıp diğerinin üzerine kapatıyoruz. Elimizle biraz bastırıyoruz.
Böreğin ortasına küçük bir kase kapatıp önce dört eşit parçaya sonra tekrar 8 parçaya toplamda 24 parçaya kesiyoruz.
Her parçayı içe bakacak şekilde iki kez çevirip ikişerli olarak yanyana birleştiriyoruz.
Bütün parçaları aynı şekilde yapıp böreğimizi tamamlıyoruz.
Yumurta sarısını sürüp 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.




















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f