Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ANNELER GÜNÜNE ÖZEL PASTALARIM






"Cennet Annelerin ayakları altındadır "

Anneler Günümüz kutlu olsun

Anneler gününe 5 ayrı pasta yaptım hayatımda önemli olan 5 özel anne için


Sevgili ANNEM 'den otorite ve bilgiyle bizi yetiştirirken sana kızdığımda bir gün çocuklarımı yetiştirirken çok işime yarayacağını bilmiyordum.

Sevgili KAYINVALİDEM'den insanın başına her İş gelir kadının çalışıp parasını kazanması gerektiğini öğrendim.

Sevgili RiMML 'den aynı kanı taşımasanda, aynı dili konuşmasanda, aynı dine sahip olmasanda insanların dost olarak yaşayabileceğini öğrendim.

Sevgili NİGAR OĞUZHAN 'dan Cumhuriyet Kadınının çocukları için her zaman mücadele etmesi gerektiğini öğrendim.

Ve BEN YASEMİN YiĞiT Annelerimden öğrendiklerimi hayatıma uygulayarak çok şanslı bir anne oldum.



Çiceklerimizi aldık pastalarımızı hazırladık şimdi ziyaret zamanı şimdilik pastamızın bir tanesin tarifini ekliyorum

Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )
2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı  (150gr )un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr )nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı ıspanak püresi
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

Kreması için
500 gr.süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (90gr )un
1 çay bardağı tepeli  (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2  paket vanilya

Süslemek için
200 gr. orman meyvesi
1 tane muz
renkli şekerler
1 paket kremsanti +1 su bardağı soğuk süt  (ikisini çırpıp krema torbasına dolduruyoruz )

Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ve ıspanak püresini birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
İki harcı birleştiriyoruz.
Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
20 'lik kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşık la karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.
Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp meyve diziyoruz bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz.
Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz . Kremşanti ile pastamızı süslüyoruz renkli şekerlerle de pastamızı renklendirecek pastamızı tamamlıyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f