Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇiÇEK BÖREK



Çiçek Börek


 SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.

Kalabalık kahvaltılar ve özel günlerde sunumuyla göz dolduran ve lezzeti tartışılmaz bu güzel böreği yapmaktan zevk alıyorum. Hem pratik hemde görsel isterseniz patatesli veya ıspanaklı  da yapabilirsiniz.

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
1 kase Beyaz peynir
1 kase maydanoz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağ

 Üzerine
1 yumurta sarısı

Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan dört büyük yumak döküyoruz.

Peyniri bir kapta ezip üzerine maydanozları doğrayıp karıştırıyoruz.
 
Her yumağı tepsimizin büyüklü kadar açıyoruz.
 
İlk yumağı tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz,  yufkayı yağlı fırın kağıdına serip üzerine peynirli harçın yarısını seriyoruz.
İkinci yumağı açıp birincinin üzerine kapatıyoruz  ve tereyağ sürüyoruz.
Üçüncü yumağı açıp yağladığımız yufkanın üzerine kapatıyoruz. Üzerine kalan peyniri seriyoruz.
Sonuncu yumağı da açıp diğerinin üzerine kapatıyoruz. Elimizle biraz bastırıyoruz.
Böreğin ortasına küçük bir kase kapatıp önce dört eşit parçaya sonra tekrar 8 parçaya toplamda 24 parçaya kesiyoruz.
Her parçayı içe bakacak şekilde iki kez çevirip ikişerli olarak yanyana birleştiriyoruz.
Bütün parçaları aynı şekilde yapıp böreğimizi tamamlıyoruz.
Yumurta sarısını sürüp 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.




















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ÇİKOLATALI BATON PASTA


Çikolatalı Baton Pasta

Birkaç gündür canım çok sıkkın.  Büyük bir emek vererek yaptığım pastaları, börekleri poğaçaları izin almadan ve etiketlerini de kaldırarak başka sayfalarda yer aldığını gördüm mesaj yazdığım halde geri dönüş yapmadılar. Emek hırsızlığı  yapan bu sayfa sahiplerini şikayet ediyorum.

SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.
Bundan sonra etiketlerimi hoş olmasada dahada büyüttüm.


Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )
2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı  (150gr ) un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr ) nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı ıspanak püresi
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
Kreması için

500 gr. süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (90gr ) un
1 çay bardağı tepeli  (80gr ) şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (20gr ) nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2  paket vanilya

Süslemek için
2 adet kivi
1 adet muz
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
1 paket krem santi 1 su bardagi soguk süt

-Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşıkla karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. 

-İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.

-Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ve ıspanak püresi ile birlikte  yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.

-Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
İki harcı birleştiriyoruz.

-Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
baton kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.

-Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.

-Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp meyve diziyoruz bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz.

-Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz .

-Kremşanti ile sütü çırpıp krema torbasına dolduruyoruz  pastamızın  üzerini süslüyoruz dondurulmuş meyveleride pastamızın  üzerine koyup  tamamlıyoruz.

-Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz

-Afiyet olsun.











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

EKŞİLİ



EKSiLi

Bizim oralarda akşam üstü çaylarının yanına çakır domatesten bahçe biberinden yapılan nefis bir öğündür. Ekşili ismi domateslerin doğal ortamda yetiştirilen hafif ekşimsi olduğu için bu adı almıştır. Sebzeli diblede diyebiliriz.

4-5 adet yeşil biber
4-5 adet domates
1 adet soğan  (isteğe bağlı )
1 çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Biber ve soğanları küçük küçük doğruyuruz. Tavaya yağı koyup ocakta ısıtıp biber ve soganları ekliyoruz. Saydamlaşana kadar pişirip kabuğu soyulmuş küp şeklinde doğradığımız  domatesleri ekleyip domatesler suyunu salana kadar pişiriyoruz. Sıcak suyunu ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. Pirinçlerini   ilave edip 5 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
BiziFacebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz  https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PEYNİR SAKLAMA YÖNTEMİ


 Metal kutularda hazır peynir kullanıyorsanız dikkat

 ilk peynir kalıbını aldıktan sonra diğer peynir suyun üzerine çıkar üst kısmı havayla temas ettigi için tadı ve rengi degisir bazen küflenir
Bunu engellemek için suyun içinde ilk kalıbı aldıktan sonra küçük cam yada porselen sos tabağını peynirin suyundan biraz doldurup peynir kutusunun içerisine bırakıyoruz.
Böylece tabağın ağırlığından kalan peynirler suyun üzerine çıkamayacağı için bozulmadan saklanacaktır.
Plastik kaplar kanserojen madde içerdiği için lütfen plastik sos kabını kullanmayın

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ÇİKOLATALI ve MUZLU YAŞ PASTA



Çikolatalı ve Muzlu Yaş  Pasta


26'lık kelepçeli kalıp içindir
(10-12 kişilik )

4 yumurta  (oda sıcaklığında )
1 buçuk su bardağı  (200 gr. )un
1 buçuk yemek kaşığı  (30gr ) nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik  (160gr )şeker
2 yemek kaşığı ıspanak püresi + yarım çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

 Kreması için

1 litre süt
1 buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
80gr çikolata
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı Kakao

Süslemek için
1 paket kremşanti + 1 su bardağı soğuk süt
1 paket Kalpli çikolata
3-4 adet muz

●Öncelikle kremamızı pişirelimki Pandispanya pişene kadar soğusun
Süt, un şeker,nişasta ve kakaoyu tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz kaynayınca çikolatasını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak kremamızı soğutuyoruz.
●Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp krema kıvamına getiriyoruz. Krema torbasına doldurup buzdolabında bekletiyoruz.
●Pandispanyaya başlamadan en az bir saat önce bütün malzemeleri hazırlayıp oda sıcaklığına ulaşmasını sağlıyoruz.
●Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ile birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.Krema kıvamı aldığında ıspanak püresi ekleyip çırpıyoruz.
●Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup  harca eleyerek ekleyip spatulayla yada mikserin en düsük ayarında karıştırarak yediriyoruz.
●Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Çırpma kabından akmayacak şekilde köpük yapıyoruz.
●iki harcı birlestirip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
●Kelepçeli kalıbımızın  sadece tabanını tereyağla yağlayıp unluyoruz.
● Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
●Soguduktan sonra pandispanyayi kalıptan çıkarıyoruz.
Pandispanyayı 3 eşit parçaya kesiyoruz.
●İlk katına kremadan bolca sürüp üzerine dilimledigimiz muzları dizip diğer katı üzerine kapatıyoruz tekrar krema sürüp dilimlenmiş muzları dizip üçüncü katı kapatıyoruz.
●Kalan krema ile bütün pastamızı kaplıyoruz.Buzdolabında bir saat kadar dinlendiriyoruz.
●Kremşanti ile pastamızın üzerini süslüyoruz minik kalplerle de pastamızı tamamlıyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
Not: Ispanak püresini taze olarak yapmak istemiyenler için ,  dondurulmuş ıspanak püresi de kullanabilirler.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ÇiKOLATALI MİNİ PASTA




 Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )

2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı  (150gr )un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr )nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

Kreması için

500 gr. süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (90gr )un
1 çay bardağı tepeli  (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2  paket vanilya

Süslemek için

200 gr. orman meyvesi
1 tane muz
Çekilmiş antep fıstığı
1 paket kremsanti + 1 su bardağı soguk süt

-Yumurtanın sarısını şeker ve ılık su birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.

-Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup yumurtanin sarisina eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.

-Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz diger harca katıp spatula ile karıştırıyoruz.

-20 'lik kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.

-Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşıkla karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. 

-İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.

-Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp meyve diziyoruz bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz.

-Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz .

-Kremşanti ile sütü çırpıp krema torbasına dolduruyoruz  pastamızın  üzerini süslüyoruz yaban mersini meyvelerini  de sıktığımız kremaların  üzerine koyup pastamızı tamamlıyoruz.

-Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz

-Afiyet olsun.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SALAMURA ÜZÜM YAPRAĞI



Salamura Üzüm Yaprağı

Tokatlı olupta yaprak basmayan olmaz çocukluğumuzda üzüm bahçelerinden yaprak kırmaya giderdik herkesin bahçesinde mutlaka üzüm çardagı vardı bizim oraların yaprağı çok meşhurdur.
Avusturya'da bahçemizde de artık asmalarımız yetişti mevsimin ilk yaprağını bastık tarifimize bir göz atalım

üzüm yaprağì
kalın tuz
cam kavanoz...

*Taze yapraklar tek tek desteleniyip aralarına kalın  tuz serpistirerek  legene diziyoruz.
Büyük bir tencereyle bolca su kaynatıyoruz.
Kaynar suyu yavaş yavaş destelediğimiz yaprakların üzerine dökerken bir ağaç kaşık yardımıyla bastırıyoruzki hepsi haşlanabilsin.
Yapraklar yukarı kalkmasın diye üzerine tencere kapağı gibi ağırlık yapacak bir cisim kapatıyoruz.
Bir gece suda beklettikten sonra ertesi gün cam kavonozlara yaprakların suyunu biraz sıkıp aralarına biraz tuz atıp katlayarak deste deste basıyoruz.


*Aralarına bol tuz koyup kavanozları ağzına kadar dolduruyoruz.
Kavanozların ağızlarına çöp şişlerle yada üzümün kalın çöpleri(bıyıkları ) ile çapraz destek yapıyoruz böylece kavanozdaki yaprak havaya kalkmaz haşlama suyu ile kavanozları dolduruyoruz. 1-2 saat ağzı açık kavanozları beklettikten sonra kapaklarını kapatıp altına bir tepsi koyup serin bir yerde saklıyoruz.


*ilk haşlama suyunu dökmüyoruz bir kovada bekletiyoruz.
Birkaç gün sonra kavanozları  kontrol ediyoruz bazen suyu taşan olabilir o zaman beklettigimiz sudan ilave ve ediyoruz. Ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklıyoruz hiç bozulmadan 2-3 yıl rahatlıkla kalıyor. Yaprağı kullanmadan önce mutlaka sıcak su içerisinde bekletiyoruz böylece tuzu akıp gidiyor. Aksi takdirde çok tuzlu olduğu için sarmalarınız da tuzlu olur.
Afiyet olsun
Bizi Instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f