Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

VişNE SOSLU KREMALI PASTA


Vişne Soslu Kremalı Pasta

Keki için
3 yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tepeli yemek kaşığı (30gr) kakao
1 su bardağı tepeli (160gr)un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için
2 paket sıvı krema
2 paket krema sertlestiricisi
2 paket vanilya

Vişne Sosu için
500 ml.visne suyu
( komposto suyu yada dondurulmuş vişne nin üzerine 500ml.su koyup kaynatıyoruz rengi çıkınca süzüp suyunu alıyoruz. )
2 tepeli yemek kaşığı (60gr)nişasta
5-6 yemek kaşığı şeker

Kekimiz için öncelikle fırınımızı 200'C açıp ısıtıyoruz kek çabuk oluyor.
Yumurtalar ve şekeri 5 dakika boyunca yüksek ayarda çırpıp krema kıvamına getiriyoruz.
Sıvı yağ, kakao ve vanilyayı ekleyip 5 dakika daha çırpıyoruz.
Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip düşük ayarda mikserle çırpıyoruz.
Büyük boy dikdörtgen borcam tepsiyi yağlayıp kekimizi boşaltıp sıcak fırına sürüyoruz.
Kekimiz çok fazla kabarık olmayacak büyük boy tepsiye bu yüzden koyduk.
Sıvı kremayı krema sertlestiricisi ve vanilya ile koyulasana kadar çırpıyoruz. Buzdolabında bir süre bekletiyoruz.
Vişne suyunun içerisine şeker ve nişastayı koyup karıştırıyoruz. Orta ateşte koyulasana kadar pisiriyoruz.
Kekimizi soguduktan sonra önce kremayı üzerine sürüyoruz.
İsterseniz krema nin üzerine meyveler dizebilirsiniz.
Vişne Sosunu kepçeyle krema nın üzerine döküp dikkatlice düzeltiyoruz.
Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Not vişne sosu için hazır vişne suyu kullanırsanız şeker atmayın yada damak tadınıza göre ayarlayın hazır meyve suyunda yeterince şeker bulunmaktadır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f