Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TUZLU KURABİYELER



Ağızda Dağılan ve uzun bir süre bayatlamayan bu güzel kurabiyeler her zaman favorim olmuştur. Şekil verirken uğraştırsada lezzeti on numara tarife bir göz atalım


 125 gr.tereyağ
(yada margarin)
1çay bardağı sıvıyağ...
1yumurta (sarısını üzerine sürecegiz)
1paket kabartma tozu
1yemek kaşığı limon suyu
1tatlı kaşığı şeker
1çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Üzerine
Kavrulmuş susam

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıyoruz.Sıvı yağı yumurtanın beyazını şeker ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu bir köşeye boşaltıp üzerine limon suyunu döküp kabarıp köpüklenmeye başlayınca iyice karıştırıyoruz.Azar azar un ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan parcalar koparıp seritler haline getiriyoruz ve simit şekli veriyoruz
hamurun bir kısmını elimizle yuvarlayarak rulo haline getirip keskin bir bıçakla kesiyoruz.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri diziyoruz yumurtasını sadece üste sürüp (bir yumurta sarısı yetiyor) 180’C pisiriyoruz.
Bu tarifi denedikten sonra pastaneden kurabiye almayacaksınız. Afiyet olsun







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f