Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ŞEKERPARE



ŞEKERPARE

250gr tereyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı(170gr)irmik
2 buçuk su bardağı  (360gr.)un
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
Yarım su bardağı  (50gr.)pudra şekeri

Şerbeti İçin
2 buçuk su bardağı  (500gr.)şeker
2 buçuk su bardağı su
Yarım limon suyunu

Üzeri için
1 yumurta sarısı
Ceviz
Hindistan cevizi

Öncelikle Şerbetimizi hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkıp orta ateşe alıp 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Tereyağını oda sıcaklığında beklettikten  sonra elimizle yoğurup krema kıvamına gelince irmik vanilya yumurta ve pudra şekerini ekleyip yoguruyoruz.
Ununu ve kabartma tozunuda ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayip oval şekil veriyoruz.
Ben iki şekilde yaptım bir kısmını da ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayip ortasına ceviz bastırıyoruz
Fırın kağıdı serdigimiz tepsimize aralıklarla şekerpareleri diziyoruz.
Yumurta sarısını sürüp çatalla üzerlerine çizikler atıp 180'C pişiriyoruz.
Pişen şekerparelerin ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti üzerine boşaltıyoruz.3-4 saat dinlendirip üzerine hindistan cevizi serpistirip servis ediyoruz. Afiyet olsun bu güzel
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

Tarif icin
http://seldaninmutfakdefteri.blogspot.com/ tesekkürler





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f