Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SARI HAŞHAŞLI BÜZME BÖREK



Sarı Haşhaşlı Büzme Börek
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
2 yumurta (sarılarını böreğin üzerine sürmek için ayırıyoruz )
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 adet küp şeker
Un

İç Harcı
1 kase dövülmüş sarı haşhaş
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için
2 yumurta sarısı(hamura kattığımız yumurtanın sarısı )
Sarı haşhaş

Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz.Un Sıvıyağ ve ılık suyu ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Yumurtanın beyazını ve tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde yumaklar yapıp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Dövülmüş Sarı Haşhaşla erittigimiz tereyağını ve sıvıyağı  karıştırıyoruz.
Her yumağı büyük servis tabağı kadar açıp içerisine haşhaşlı tereyağdan bir kaşık kaşar koyup kaşığı tersi ile yufkaya sürüyoruz.
Bir uçtan başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz.
Büyük boy dikdörtgen borcam tepsiyi yağlayıp böregimizi tepsinin  kısa tarafına büzerek yerlestiriyoruz.
 Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz. Tepsiye dizerek birer santim boşluk bırakıyoruz.
Yumurta sarısını böreğimize sürüp 190'C pisiriyoruz Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f