Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MEYVE RÜZGARI



 
Meyve Rüzgari

Pandispanya için
-8 yumurta
-1 su bardağı tepeli +1 yemek kaşığı (250gr.)şeker
-3 su bardağı(450gr.)Un
-1 su bardağından bir parmak eksik(160gr) ılık su
-2 paket vanilya şekeri
-1 buçuk paket(30gr) kabartma tozu
-1yemek kaşığı limon suyu
Iç Kreması
-1200gr süt
-1 buçuk su bardağı (180gr)nişasta
-2 yemek kaşığı (40gr)un
-1 yumurta sarısı
-3 pk.vanilya şekeri
-1su bardağından 1 parmak eksik(200gr)
şeker
-2paket(400gr.) sıvı krema
Dış Kreması
2 paket Kaymaklı Kremsanti
2 su bardağı soğuk süt
Süslemek için
1paket çilek
1paket yaban mersini
7-8 adet kivi
2 adet portakal
1 adet muz
1 paket hindistan cevizi

~Kremanın Yapılışı
Öncelikle kremamızı hazırlayıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
Sütü tencereye boşaltıp, nişasta, un, şeker ve yumurtanın sarısını katıp karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayıp kıvam almaya başlayınca ocaktan alıp bir kaç dakika sonra vanilya şekerini ekleyip arada bir karıştırarak sogutuyoruz.
Kremamız çok koyu olursa panik yapmayın muhtemelen çok pişirmis olabilirsiniz. Sıvı kremayla çırptıgımizda kıvamına ulaşacaktır.
Soguyan kremaya sıvı krema ların önce birini katıp çırpıyoruz. Kıvam ını kontrol ederek diger paketide katarak çırpıyoruz.
Kremamız hazır buzdolabında dinlendiriyoruz.

~Dış Krema
Hazır kremsantiyi soguk sütle cirparak kıvam aldırıyoruz. Dış kremayı da buzdolabında dinlendiriyoruz.

~Pandispanya
Yumurtanın beyazını limon suyu ile
Yumurtanın beyazını ılık su ve şekerle kıvam alıp köpürene kadar ayrı ayrı kaplarda çırpıyoruz.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı 3 kez eleyerek birlestiriyoruz.
Yumurtanın sarısına unlu karışımın yarısını ilave ederek düşük ayarda çırpıyoruz.
Çırptıgımız yumurtanın beyazını bu karışıma katıp spatulayla karıştırıyoruz kalan unlu karışımı ekleyip spatulayla iyice birbirine yediriyoruz.
Dikdörtgen Kelepçeli kalıbın tabanına yağlayıp unluyoruz. Pandispanyayı kalıbın kenarlarından başlayarak boşaltıyoruz. Mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklari çıkartıyoruz.
200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pandispanyanın pistiginden emin olmadan fırın kapağını açmayınız.
Pandispanyayı soguduktan sonra 3 eşit parçaya bölüyoruz.
ilk kata kremamızı bolca sürüp ince dilimledigimiz portakal dilimlerini diziyoruz ve üzerine hindistan cevizi ekeleyip diğer katı üzerine kapatıyoruz.
ikinci katada aynı işlemi yapıp ince dilimlenmiş kivileri dizip üzerine hindistan cevizi ekeleyip üçüncü katı kapatıyoruz.
Kalan kremayı pastanın kenarlarına sürüp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
Pastamızı kremsanti ile her tarafını kaplıyoruz.
Meyveleri ince dilimleyip hayal gücünüze göre pastanın üzerine diziyoruz tekrar buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz
 Afiyet olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f