Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

LAZANYA


 LAZANYA

Malzemeler:
2 paket lazanya hamuru (makarnası)
İç Harcı
500 gr. kıyma
1orta boy soğan
3 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
1adet rendelenmiş havuç
1kg.doğranmış domates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
karabiber, tuz, pul biber
1 buçuk su bardağı sıcak su


Beşemal Sosu
2 tepeli yemek kaşığı tereyağ yada margarin
5-6 yemek kaşığı un
1kg.süt
tuz, karabiber
1-2diş ezilmiş sarımsak

Üzerine ve ara katlara
2 paket kaşar peyniri

Yapılışı:
Kıymayı bir süre kavurup yağını katıp ve ince doğradığımız soğan, sarımsak ve biberlerle kavuruyoruz.
Havucunu, salçasını ekleyip domatesini katıyoruz.
Domatesler kendini salmaya başlayınca baharatlarını ve sıcak suyunu ekleyip kaynatarak sosumuzu hazırlıyoruz.
Beşemal sosu için tereyağla birlikte unu biraz kavuruyoruz.Çiğligi gidince yavaş yavaş sütünu katıp karıştırarak kaynatıyoruz.
Koyulaşmaya başlayınca sarımsak ve baharatlarını da katıp fokurdamaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
Fırın tepsisine hazırladığımız kıymalı harçtan bir kepçe koyup tabanına yayıyoruz
Hazır lazanya hamurundan bir kat dizip üzerine beşemal sostan sonra kıymalı harctan döküp üzerinede peynir serpistirip 4-5 kat aynı islemi yapıyoruz.
6.kata lazanya hamurunu dizip kalan beşemal sosu boşaltıp düzeltiyoruz.
200’c üzeri iyice kızarana kadar pisiriyoruz.
Fırından çıkardığımız lazanyanın üzerine bolca kaşar peyniri döküp sıcak fırında peynir eriyene kadar bekletip sonra dilimleyerek servis ediyoruz.Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f