Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KALPLi YAS PASTA



Kalpli Yaş Pasta

Pandispanya

4 Yumurta
1 su bardağı şeker(185gr)
1su bardağı (200 gr)un
yarım su bardağı (60gr)nisasta
yarım çay bardağı (30gr)sıcak su
1 çay kaşığı limon suyu
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı(30 gr)Kakao


Kreması
600 gr. Süt
1bardaktan bir parmak eksik(100gr) nisasta
1yemek kaşığı tepeli (15-20 gr)un
1çay bardağı toz seker(85gr)
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı tepeli (15-20gr)margarin
1paket vanilya
1paket sıvı krema

Süslemek için
1 paket çilek (500gr.)
1 salkım üzüm  
Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz.
Sarısını şekerle ve sıcak su ile köpürene kadar çırpıyoruz.
Yumurtaları birleştirip un vanilya nişasta kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
Yağladığımız kelepçeli kek kalıbına pandispanyayı boşaltıp 200'C önceden ısıtılmış fırında pisiriyoruz
Vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulasmaya başlayıncaya kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca margarini ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz .
ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kremanın içerisine sıvı kremayı katıp çırparak krema kıvamına getiriyoruz.
Kekimizi iki eşit parçaya bölüyoruz her kata krema surup dilimlenmis çilek diziyoruz.
Kalan krema ile bütün pastamızı kaplıyoruz.
Meyvelerle istediğiniz gibi süsleyip buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis ediyoruz.Afiyet olsun













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f