Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KAHVELi VE MEYVELi YAS PASTA





Kahveli Hindistan Cevizli Meyveli Yaş Pasta



 SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdir.


4 Yumurta
1su bardağı un (150gr.)...
1paket kabartma tozu
1paket vanilya şekeri
1su bardağından bir parmak eksik şeker
yarım çay bardağı sıcak su
yarım çay bardağı çekilmiş fındık
3 yemek kaşığı cappuccino (schoko) yada nescafe
1yemek kaşığı kakao
yarım limon suyu
bir fiske tuz

kreması
600ml.süt
1 su bardağından iki parmak eksik (90gr) nisasta
1 yemek kaşığı (20 gr.) Un
1yumurta sarısı
2 paket vanilya şekeri
1çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
2 kutu sıvı krema  yada 2 su bardagi soguk süt
1paket kremsanti (ikili paketlerden)

Süslemek için
250gr.çilek
1tane muz

1 tane seftali
6-7 tane kiraz
1su bardağı hindistan cevizi

Kremsantiyi  krema yada sütle koyulasana kadar
çırpıyoruz pastamızın dıs kremasıni hazırlıyoruz buzdolabında bekletiyoruz. 
Vanilya ve margarin haric bütün malzemeleri çırpıp orta ateste koyulasana kadar çırpıyoruz. Kaynadıktan sonra vanilya ve margarini ekleyip mikserle bir süre çırpıyoruz. Kremayı arada bir karıştırarak sogutuyoruz.Soguduktan sonra sıvı kremayí pisirdigimiz kremaya ekleyip yüksek ayarda çırparak kremamızi hazırlıyoruz
Sıcak su ile kahveyi eritiyoruz icerisine
yumurtanın sarısını şeker ve vanilya ilave edip çırpıyoruz ununu ve kabartma tozunu azar azar ekleyip krema kıvamı olana kadar çırpıyoruz.
Yumurtanın beyazını önce limon suyu ve tuzla biraz çırpıp fındığı ekliyoruz.Köpürene kadar çırpıp iki harcı birlestiriyoruz.
Kek kalıbının tabanını yağlayıp unluyoruz
Kalıbımıza pandispanyayi boşaltıp bir kac kez tabanını mutfak tezgahına vurup kabarcıklarını aldıktan sonra 190'C önceden ısıttığımız fırında, fırın kapağını açmadan pisiriyoruz.
Pandispanyayı üç esit parçaya bölüp her kata önce krema sonra meyve koyup diger katı üzerine kapatıp pastamızı tamamlıyoruz.Kalan kremayı yan kenarlara sürüp üzerinede kremsantiyi hazırlayıp sürüyoruz. Hindistan cevizi ile pastamızı kalıyoruz.
Meyvelerle istediginiz sekli verip buzdolabında 2-3 saat bekletip servis ediyoruz.Afiyet olsun

Not Muzların kararmaması için yarım limonu sıkıp 1su bardağı su ekleyip içinde beklettim.
















 



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f