Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI KETELER



Dışı çıtır çıtır içi kat kat ve haşhaşlı
Poğaça formunda Haşhaşlı Keteler

Çocukluğumuzda börekler hep haşhaşlı olurdu bu lezzeti şimdilerde Avrupada bulamasakta izinde mutlaka haşhaşı önce ocakta kavurup sonra ceviz dibeklerde dövüp paketleyip yurtdışına taşıyoruz.
Annemden öğrendiğim bu keteleri ben biraz daha  şekillendirerek Poğaça formu verdim servisi ve sunumu güzel oldu.

2 buçuk su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
yarım paket yaş maya
1 kg.un

İçine sürmek için
125 gr tereyağını eritip
1 kase dövülmüş Haşhaşla karıştırıyoruz.

Üzeri için
1 adet yumurta sarısı

Unu eleyip yogurma kabına alıyoruz, şeker ve tuzunu atıp ortasını çukurlastırıyoruz.
Yaş mayayı ılık suyun içerisine eritip hamura katıyoruz.
Ele yapısmayan bir hamur yoğurup hamurumuzu 6 adet büyük yumak yapıp üzerini nemli bezle örtüyoruz. 

Yumaklar dan bir tanesini servis tabağı kadar açıp içerisine haşhaşlı tereyağdan sürüyoruz bir yufka daha açıp üzerine kapatıyoruz. Onunda üzerine haşhaşlı tereyağ sürüp bir uçtan baslayarak yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz.
Orta kısmını biraz elinizle bastırarak inceltip resimdeki gibi üç parmak genişliğinde keskin bir bıçakla kesip iki ucundan parmağınızla sıkıştırıp sekillendiriyoruz yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerlestirip 15 dakika daha dinlendiriyoruz.
Yumurtasını sürüp 190'C pisiriyoruz. Afiyet olsun











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f