Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FINDIKLI VE MEYVELI YAS PASTA


(40 Porsiyonluk)

Alt Pandispanya
4 yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 fiske tuz

Üst Pandispanya
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 cay bardağı + 1yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz

İç Kreması
1kg.süt
1su bardağı(130gr.) nisasta
2 tepeli yemek kaşığı (30gr) un
1 buçuk çay bardağı (150gr.) şeker
2 tane yumurta sarısı
2 paket vanilya
2 tepeli yemek kaşığı (60gr) yumuşak margarin
2 paket sıvı krema

dış kreması
3 paket kaymaklı kremsanti
3 su bardağı süt

Süslemek İçin
10-15tane cilek (evde bulunan çikolataları eritip dilimledigimiz cilekleri batırıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz kurumasi icin)
4 tane muz
2 su bardağı çekilmiş fındık

Önce sıvı kremayı koyulasana kadar çırpıyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz.
Vanilya ve margarin haric bütün malzemeleri çırpıp ocakta pisiriyoruz. Koyulaşınca margarini ekleyerek ocaktan alıp vanilyayı katıp arada bir karıştırarak soguma bırakıyoruz.
Soguduktan sonra diger kremayı da katıp mikserle çırpıyoruz.


Kremsantiyi soguk sütle koyulasana kadar çırpıyoruz.Kaymakli kremsanti digerlerine göre daha kremik olup Pasta süslemek icin ideal bir kremadir.Kremsantiyi buzdolabinda bekletiyoruz.


Yapılışı:
Alt ve üst Pandispanyayı ayrı ayrı hazırlıyoruz.
İlk önce alt pandispanya
yumurtanın sarısı şeker ve sütle ,
yumurtanın beyazını tuzla birlikte çırpıyoruz
İki karışımı birleştirip un kabartma tozu ve vanilyasını üç defada ilave ederek spatula ile yediriyoruz.
Büyük boy kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unluyoruz.
Harcı kenarlarından itibaren boşaltıp birkaç kez mutfak tezgahina vurup önceden ısıtılmış fırında 200’C pisiriyoruz.

Üst pandispanyayıda ilk pastamız pismeye yakınken aynı şekilde hazırlıyoruz.

Büyük pandispanyayı iki esit parcaya kesip ilk katına krema sürüp enine ikiye böldügümüz muzları döşeyip bol miktarda fındık serpistiriyoruz.
Diger katını üzerine kapatıp bolca dış krema ile kaplıyoruz ve fındık serpiyoruz her yerine
2. katı da iki eşit parçaya kesip ilk parçasını pastamızın ortasına yerlestirip iç krema sürüp yine muz ve fındık ekliyoruz diger parçayı üzerine kapatıp dış kremayla kaplıyoruz ve fındık serpistiriyoruz.
Buzdolabında bir saat bekletiyoruz sonra Çikolatalı cileklerle süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f