Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇiLEK RÜYASI













ÇiLEK RÜYASI
Bazen yaptığım pastalara isim koyamıyorum bu Pastamız da onlardan biri her zaman olduğu gibi bu pastayı yiyenler kesmeye kıyamadılar benimde favori pastalarımdan birisi


Pandispanya için
4 yumurta

1 su bardağı şeker
1su bardağı un + 2 yemek kasigi un
yarım su bardağı nişasta
yarım çay bardağı sıcak su
1cay kaşığı limon suyu
1paket vanilya
1paket kabartma tozu


İç Kreması
600 gr. Süt
1bardaktan bir parmak eksik nişasta
1yemek kaşığı tepeli un
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı tepeli margarin
1çay bardağı tepeli şeker
1paket vanilya

Dış Kreması ve Süslemek için
2 Paket çilek
1 paket (ikili paketlerden)kremsanti
2 su bardağı soğuk süt

Vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp margarini ekliyoruz.ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp soğumaya bırakıyoruz.

Kremsantinin iki paketinide soğuk sütle çırpıp krema kıvamına getiriyoruz buzdolabinda bekletiyoruz.
Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz.
Sarısını şekerle ve sıcak suyla birlikte yüksek ayarda mikserle 10 dakika çırpıyoruz.
İki harcı birlestirip un vanilya nişasta ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
Yağladığımız 26'lık kelepçeli kek kalıbına pandispanyayı boşaltıp 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Pandispanyayı üç eşit parçaya bölüyoruz . Her kata krema sürüp dilimlenmiş çilek dizip pastamızı tamamlıyoruz.
Pastamızın dış çevresini kremsanti ile kaplayip çileklerlede istediğiniz şekli vererek süsleyip 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pastamızı servis ediyoruz .Afiyet olsun


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f