Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇiÇEK BAMYA




Çiçek Bamya'sı 


Bamya bizim oraların Zile/Tokat
sevilen bir yemeğedir. Küçük olması makbuldur fiyat olarakta hayli pahalı olması işçiliğin ağır olmasından gelir. Kilogramı zaman zaman altının gramıyla aynı olsada meraklısı için hic farketmez.
Bizim aile yemeklerimizin vazgecilmezidir.

1 kase çiçek bamya
4-5 su bardağı kaz suyu (tavuk, hindi, horoz suyu)yada normal su...
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı ucu ile limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase küçük parçalara ayrılmış kaz eti

Öncelikle bamyaların saplarını makasla kesiyoruz.Temiz bir bez arasına koyup kuru bamyaları ovalıyoruz sonra bir kaseye koyup üzerine 3-4 bardak kaynar su boşaltıyoruz.
Tenceremize kazın haşladığımız suyunu alıp (yağlı olduğu için 2 bardak kullandım) 3 bardak kadarda normal su ilave edip salçasını, tuzunu ve limon tuzunu koyup tadını ayarlayıp kaynamaya bırakıyoruz.
Üzerine sıcak su döktüğümüz bamyaları iplerinden sıyırıyoruz.
Kaynayan suyun icine atıp bir kere karıştırıyoruz.
Bamyalar pisene kadar kaşık sokmuyoruz böylece bamyalar salyalanmadan pisecektir.
Pistikten sonra yine kazın suyunda pisirdigimiz nohuttan ve kaz etinden katıp karıştırıyoruz. Bol limon sıkıp afiyetle yiyoruz.


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f