Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BÜZME BAKLAVA


Büzme Baklava

5 adet hazır baklava yufkası
1 kase ceviz
2 yemek kaşığı hindistancevizi...
100gr eritilmis margarin

Şerbet için
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
İlk önce serbetimizi hazırlıyoruz.Suyu sekeri birlikte karıştırıp ocakta kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı biraz kısıp kaynatmaya devam ediyoruz.
Kıvamı alınca kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Yufkayı uzunlamasına üç eşit parçaya bölüyoruz her şerit parçasına yarıya kadar ceviz koyup diger yarısını üzerine kapatıp elimizle büzerek topluyoruz küçük kare borcam tepsiye sıkı sıkı diziyoruz.
Kestigimiz bütün yufkalara aynı işlemi yapıp tepsiye sıkıca diziyoruz.
Erittigimiz sıcak olmayan margarini kepceyle baklavanın üzerine gezdirip önceden ısıtılmış fırında 185'c pisiriyoruz.
Baklavamız kızardıktan sonra ilk fırın sıcaklığı geçince şerbetini döküyoruz .Servis yapmadan önce hindistan cevizini serpiyoruz.Afiyet olsun
 




 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f