Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

60.YIL PASTASI

60.yaşa özel Doğum Günü Pastam

Alt Pandispanya
4 yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 fiske tuz

Üst Pandispanya
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 cay bardağı + 1yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz

İç kreması
1 litre süt
4 tepeli yemek kaşığı un
1su bardağından iki parmak eksik şeker
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
80 gr.bitter çikolata

dış kreması
2 paket kaymaklı kremsanti
(her paketten iki tane çıkıyor
bize 3 adeti lazım)
3 su bardağı süt

Süslemek ve ara katlar için
1adet nar
2 adet muz
3 adet kivi
1 küçük paket hindistan cevizi

Yapılışı:
Alt ve üst Pandispanyayı ayrı ayrı hazırlıyoruz.
İlk önce alt pandispanya
yumurtanın sarısı şeker ve sütle ,
yumurtanın beyazını tuzla birlikte çırpıyoruz
İki karışımı birleştirip un kabartma tozu ve vanilyasını üç defada ilave ederek spatula ile yediriyoruz.
Büyük boy kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unluyoruz.
Harcı kenarlarından itibaren boşaltıp birkaç kez mutfak tezgahina vurup önceden ısıtılmış fırında 200’C pisiriyoruz.
Üst pandispanyayıda ilk pastamız pismeye yakınken aynı şekilde hazırlıyoruz.
Krema için
Çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeleri çırpıp ocakta karıştırarak pisiriyoruz. Krema kıvamı olunca çikolatasını katıp ocaktan alıyoruz. Arada bir karıştırarak çikolatayı eritiyoruz. Vanilyasını ekleyip ara ara karıştırarak sogutuyoruz.
Kaymaklı krem santiyi soguk sütle çırpıp krema kıvamı olunca buzdolabında saklıyoruz.
İlk katı üç eşit parçaya kesip her kata soguk çikolatalı harctan serip uzerine doğranmış meyve diziyoruz.
En üst kata çikolatalı sos koymadan kaymaklı krem santiyle kaplıyoruz.Kenarlarına nar taneleri yapıştırıyoruz.
Üst katı iki parcaya kesip tam ortalıca yerlestirip çikolatalı sos sürdükten sonra meyve dilimleri koyup diğer katı kapatıyoruz.Kaymaklı krema ile her tarafını kaplıyoruz.Nar taneleri ile süsleyip hindistan cevizi serpistiriyoruz.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis ediyoruz .Afiyet olsun    https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f