Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MADIMAK




Memleketimin yöresel yemeklerinden
MADIMAK

Madımak yaz aylarında bahçelerde tarlalarda yetişen bir bitkidir.

Pek çok yörede farklı isimlede pisirilmektedir.
Tokatta kadınlar komşularıyla toplanıp madımak toplamaya giderler toplanan madımaklar temizlenip yıkanıp kış için kurutulur yada temizlendikten sonra satırla kıyılıp buzlukta da saklanabilir.

1tepeli kase kuru Madımak
3-4 adet sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek
kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
3-4 su bardağı sıcak su

Madımaklar kuru olsada pisirmeden önce tekrar ayıtlıyoruz derin bir kaba koyup üzerine su ısıtıcısında kaynattıgımız sıcak suyu boşaltıp ön haşlama yapıyoruz.
Bitkinin yaprakları açılana kadar 5-10 dakika suda bekletip süzüyoruz.
Tencereye doğradığımız sarımsakları ve sıvıyağı koyup hafif kavuruyoruz salçasını ve baharatlarını koyup madımagida ilave edip biraz kavurup bulgurunu ve sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

keten-helva dedi ki...

Hayırlı cumalar Yasemin Hanım. Sanırım Sivaslısınız.Çok sevindim nette hemşehrimle karşılaşmak hep mutlu etmiştir beni.Ellerinize sağlık.Sayfanızı çok beğendim. Takibimdesiniz.

keten-helva dedi ki...

Hayırlı cumalar Yasemin Hanım. Sanırım Sivaslısınız.Çok sevindim nette hemşehrimle karşılaşmak hep mutlu etmiştir beni.Ellerinize sağlık.Sayfanızı çok beğendim. Takibimdesiniz.

Selma'nin_organik_mutfagi dedi ki...

Ellerine sağlık Yasemin'cim..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f