Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HÜNKAR BEGENDi


Hünkar Begendi

Biraz uğraştırsada yemeğimiz aşama aşama yapılmaktadır her aşama için dört ayrı tava kullanıyoruz

Eti için
500 gr.dana bonfile
1 diş sarımsak
tuz.
1 su bardağı sıcak su
1 dal biberiye


Patlıcan için
2 adet közlenmiş patlıcan
1 diş sarımsak
tuz
1 çay bardağı süt

Ekmek için
2-3 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tutam tuz

Sosu için
1 tepeli tatlı kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıcak su
1 tepeli yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı
Etleri biraz dövecekle dövüp julyen dogruyoruz. Tencereye koyup sarımsagını ve biberiyesini ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. Etler pismeye yakın tuzunu atıp karıştırıyoruz.
Patlıcanları ocakta, fırında, mangalda hangisi kolay geliyorsa közlüyoruz.Temizleyip bıçakla iyice ezilecek şekilde dogruyoruz. Bir diş sarımsağı içine ezip tavada biraz ileri- geri çevirip sütünü ekleyip kısık ocakta sütü emene kadar kavuruyoruz.
Baska bir tavada ekmekleri küp küp doğrayıp üzerine kekik ve zeytinyağını serpistirip tuzunuda atıp kızartıyoruz.Tost makinasındada yapabilirsiniz.
Yağ tavasında tereyağını ve sıvı yağını karıştırıp biraz kızdıktan sonra salçasını ekleyip karıştırıyoruz.Salçayı yakmadan üzerine sıcak suyunu ve baharatlarını ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz.
Yapım aşamasını tamamladığımız et, patlıcan, ekmek ve sosun hepsi sıcak olarak bekletmemiz gerekiyor Büyük bir servis tabağına önce ekmekleri diziyoruz. Üzerine patlıcanları serip onun üstünede etleri dösüyoruz.En üste tereyağlı sosu kaşık kaşık döküp kenarlarına kıyılmış maydanoz serpistirip sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f