Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FISTIKLI VE BADEMLi KADAYIF TATLISI




FISTIKLI  ve BADEMLi KADAYIF

Malzemeler
350 gr.yaş kadayıf
1çay bardağı eritilmiş margarin yada tereyağı
1su bardağı fıstık yada ceviz

Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz.
Şerbet kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz.
Kadayıfı çukur bir kaba koyup elimizle tel tel ayırıyoruz tereyağını ve fıstıkları katıp karıştırıyoruz.
Mufin kalıplarının tabanına kırık badep koyup üzerine harmanlandığımız kadayıfı doldurup bardak arkasıyla baskılıyoruz.
Bütün kadayıflara aynı islemi yapıp önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz.
Kadayıflar kızardıktan sonra muffin kalıbının üzerine düz bir tabak kapatıp ters çeviriyoruz.
Sıcak kadayıflara soğuk şerbet döküp servis ediyoruz.
Avrupada yaşayanlar hazır paket kadayıf almak zorunda biraz sıcak su buharında yumuşatıp öyle hazırlarsanız sonuç iyi olacaktır. Afiyet olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik süper lezzetli görünüyor

lifestylesieda dedi ki...

Ellerine saglik,yorumu kahve esliginde senin kadayiflara bakarak yaziyorum :)

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

tesekkürederim Rojin

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

afiyet olsun sizin gibi ustalardan begeni almak beni mutlu ediyor
sieda ablam

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f