Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

DOLAMA POĞAÇA



Dolama Poğaça 
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı krema yada ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta (sarısını üzerine sürecegiz)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı silme tuz
yarım paket yaş maya
Un


Ara katlara sürmek için 70 gr.tereyağ yada margarin

Üzeri için
Sarı haşhaş
yumurta sarısı (hamura katarken ayırdığımız yumurta sarılarını kullanacağız)

Yapılışı:
Sıvı krema yada sütün içerisine yaş maya ve şekeri eritiyoruz. Sıvı yağı yumurta beyazı ve tuzunu katıp çırpıyoruz.Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Yarım saat dinlendirdigimiz hamuru
12 adet yumak yapıp üzerini nemli bir bezle örtuyoruz.
4 adet yumağı tatlı tabağı kadar açıp aralarına tereyağ sürüp üst üste kapatıyoruz.
Diğer yumakları da dörtlü olarak açıp yağlayıp üst üste kapatıyoruz.
15-20 dakika yağlı yufkaları bekletip üst üste koyduğumuz yumakları acabildiginiz kadar açıp inceltiyoruz.Pizza bıçağı ile ince seritler kesiyoruz.
Seritlerden 3-4 adet elimize alıp önce ikiye katlayıp sonra rulo yapıp uçlarını alttan yada orta kısmından çıkartıp düğüm yapıyoruz.
Yumurta sarısı sürüp haşhaş ekeleyip 180'C pisiriyoruz afiyet olsun.  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f