Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇiLEKLi YAS PASTA



Çilekli Yaş Pasta

Pandispanya için
(26'lik kelepçe kalıp içindir)
4 yumurta
1su bardağı (180gr) un
2 yemek kaşığı kakao
1su bardağından 1 parmak eksik(160gr.)şeker
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım limon suyu
yarım çay bardağı sıcak su
bir fiske tuz

Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı (180gr)un
1su bardağından(160gr) 1 parmak eksik şeker
2 paket vanilya
1 tepeli tatlı kaşığı(20 gr . )margarin
1 yumurta sarısı
1paket sıvı krema yada 1 paket kremsanti

Iç Krema için
4 tane kivi
2 adet muz

Süslemek için
1 paket çilek(400gr)
2 tane kivi
1 çay bardağı çekilmiş fındık

Öncelikle kremamızı hazırlayalım.
Süt un, şeker ve yumurtanın sarısını bir tencereye koyuyoruz. Koyulasıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kremamız kıvam alınca içerisine margarini atıp eriyinceye kadar devam pişirip ocaktan alıyoruz.
Ilk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Sıvı kremayı yada kremsantiyi tarifi ne göre hazırlayıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
Daha sonra bu iki kremayı birleştirip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Kremamız mutlaka soğuk olmalı.

Yumurtanın sarısını şeker ve sıcak su ile bir kapta krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
Un , kakao ,vanilya ve kabartma tozunu elegimize alıp 3 defada yumurta sarısına ekleyerek çırpıyoruz.
Yumurtanın beyazını limon suyu ve tuzla köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
Köpük halindeki yumurtanın beyazını diğer malzemelerle birleştirip spatula ile birbirine karıştırıyoruz.
Yağlayıp un serpiştirdigimiz kalıbın kenarlarından başlayarak pandispanyayı kalıba boşaltıyoruz.
Birkaç kez mutfak tezgahına vuruyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pistiginden emin olana kadar fırın kapağını açmadan pisiriyoruz.
Soğuyan pandispanyayı ben dört eşit parçaya kestim.
Kivi ve muzları küçük küçük doğrayıp Kremanın yarısını üzerine boşaltıp karıştırıyoruz iç Kremamız hazır.
Kelepçeli kalıbın içerisine ilk katı koyup meyveli kremadan sürüyoruz. Üzerine diğer katı kapatıp her kat için aynı işlemi yapıyoruz.
Kelepçesini çıkarmadan buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.
Kalıbı çıkarıp sade olan Kremamızla pastamızı kaplıyoruz.
Kenarlarna fındık serpiştirip. Kivi ve çileklerle resimdeki gibi süsleyip buzdolabında bir saat daha dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f